Sista kvällen

Sista kvällen i Thailand och klockan ringer om cirka 6 timmar. Det är cirka en timme till flygplatsen från hotellet så vi blir hämtade på kl 4 och planet lyfter sen vid 7 från Phuket till Bangkok.


Ikväll tänkte vi lyxa till det lite och köra på en fördrink och sedan äta trerätters. Vi satte oss ner på restaurang Sofias och fick varsin meny. Vi beställde varsin drink och kikade i menyn vad vi ville äta. Det fanns toast Skagen så det körde vi på som förrätt och vi var väldigt noga med att säga att drinken och skagentoasten var som starter. Samtidigt som vi beställde förrätten beställde vi även huvudrätt eftersom det alltid brukar dröja en stund. Efter några minuter fick Sara F sin drink, men vi andra två fick fortfarande vänta... strax därefter kommer de ut med Sara Fs huvudrätt.....?! Hmm och vi som fortfarande väntade på två fördrinkar och alla tre skagentoaster... vi försökte förklara för killen att det var huvudrätten och att vi hade beställt två drinkar samt tre förrätter att börja med innan huvudrätten. Han bara log, tackade och gick. Bara strax därefter kom Emmas och Sara Js drinkar in och vi försökte igen då förklara att vi ville ha förrätten innan huvudrätten. Hon förstod och tog tillbaka maten, pju! 


Drinkarna såg fina ut och vi drog en sista skål för en toppenbra resa och så smakade vi på drinkarna.... den ena var värre än den andra och det smakade mest ren sprit och vi kunde inte annat än skratta åt alltihop. 


Vi fick in våra förrätter och även de såg fina ut. 

Vi höll våra tummar att det skulle va lika gott som det såg ut och det smakade faktiskt riktigt bra! Våra förväntningar på maten blev ändå lite högre nu och vi hann knappt lägga ifrån oss besticken innan de var framme och plockade bort våra tallrikar och bestick och frågade ifall vi var redo för maten - och det var vi ju! 


Sara F vågar testa lite nya rätter och tog denna rätt


Sara J var lite fegare med att testa nytt så hon körde på ett säkert kort - pasta carbonara


och Emma hon körde på det gamla hederliga spagetti bolognese som mest bestod av en massa spagetti 


Vi fick in maten men saknade fortfarande bestick, vi fick säkert vänta ett par minuter innan vi ens kunde smaka på maten - återigen kunde vi inte annat än skratta åt allt. Sarornas mat var helt OK men Emmas spaghetti och köttfärssås måste dom glömde att värma på för den var inte varm nånstans, men hon åt så glatt ändå.


När vi hade fått i oss vår mat och vilat våra magar lite så skulle vi beställa in efterrätt. Emma och Sara F beställde Banana Split och Sara J beställde in två kulor glass. Det här kunde de väl bara inte misslyckas med... eller....? Emma var iallafall helt övertygad om att Banana Split går ju inte misslyckas med och två kulor glass ska väl också vara svårt att göra fel på. Vi skrattade och skämtade om att det enda som skulle kunna gå fel är väl att vi får in två kulor glass i två olika skålar.... gissa hur Sara fick glassen?? 


Jajamen, i två olika skålar! 


Banana Spliten däremot hade de lyckats med, och den smakade tydligen bra också.


Under tiden vi satt på restaurangen började det spöregna, jättesvårt att få en bra bild på det men det stod som spön i backen och det blixtrade på himlen. Vi sprang ut frön restaurangen och tog första bästa tuktuk hem. Nu är vi åtminstone tillbaka på rummet och har packat våra väskor inför hemresan. 


Jättekul att så många läst bloggen och följt oss på resan! 

Ha det så bra,
Kramar från oss tre 


jacobssonsresor.blogg.se

Här kan ni följa oss på våra resor ☀

RSS 2.0