Rundtur på Naxos

Idag gick vi upp tidigt för att hyra 4-hjulingar för att åka runt här på ön.

Vi åkte genom berg och dalar på jättesmala, krokiga vägar utan vägräcken så vi fick ta det väldigt försiktigt.

Första stoppet blev Apirantos, dit tog det ca en timme att åka. Apirantos är en jätteliten stad där man inte får köra några motorfordon. Dessa får man parkera utanför och sedan får promenera genom den lilla byn. I Apirantos stannade vi för att sträcka på benen och ta en glass- och vattenpaus.

Vi körde sedan vidare mot Montsouna där vi skulle stanna för att sola, bada och äta lunch. Montsouna är en fin liten fiskeby där man kan göra en avstickare till de gamla smärgelgruvorna. Smärgeln användes bland annat för tillverkning av sandpapper. Dit åkte dock inte vi utan vi tog raka vägen ner till den lilla, lilla stranden.

När vi hade käkat var alla ganska mätta på sol och vi visste att vi hade en ganska lång väg tillbaka till hotellet så vi bestämde oss för att hoppa på 4-hjulningarna direkt och köra hemåt igen.

Vi stannade till i Agia Anna och tog ett dopp i havet innan vi åkte hem till hotellet.

Nu sitter vi alla 10 samlade och väntar på att köra musikquizet som inte blev av igår ☺️ vi har hört rykten om att det är både första pris och jumbopris, så vi får se vem som tar hem det fina priset 🍾😄

Anonym
2016-07-16 @ 21:51:36

Fin resa vi fick vara med på genom era härliga bilder.
Det ska bli roligt att höra hur det går för er i
kareoken kramar från oss
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

jacobssonsresor.blogg.se

Här kan ni följa oss på våra resor ☀

RSS 2.0