Dags att packa ihop....

Hej, idag är det hemresedag...vi lyfte från Naxos vid 17 tiden och landade i Aten en halvtimma senare. Flygplatsen i Aten är gigantisk i jämförelse med den pyttelilla som finns på Naxos.  Det är varmt och trångt...och sen finns det knappt sittplatser till alla som väntar. 
(null)
(null)
(null)
Här har vi passerat säkerhetskontrollen och väntar på att gå ombord...men tyvärr har inte planet vi skulle åka med kommit än, så vi fick sitta en stund här. 
(null)
Alex är piggare men Michael är fortfarande inte bra. Magen krånglar fortfarande sen har han fått feber igen.... vi gör allt vi kan för att få  med honom hem. 
Nu har planet kommit och det är dags att gå ombord.
(null)
(null)
(null)

Nu så är vi i luften och på väg mot Aten. Flygningen var lugn och fin... med fin utsikt😀
(null)
(null)
(null)

Nu sitter vi och väntar på att checka in på nästa plan. Vi lyfter 22,05 grekisk tid (21,05 svensk tid). Så fort vi checkat in ska vi leta upp ett ställe där vi kan äta nåt...vi börjar bli hungriga nu. 

Just det.... har ju inte berättat att Sonya och jag hjälpte till i köket igår på hotellet😀
Ioannas yngsta dotter skulle baka en födelsedagskaka/tårta. En gäst hade bett henne om en kaka till sin son som fyllde år. 
Dottern hade panik i köket.... kakan som stod i ugnen såg ut som ett monster.... haha. Vi sa till henne att vi skulle hjälpa henne med kakan /tårtan.... så med lite mosad banan, chokladmousse och karamellströssel fick vi till en riktigt fin tårta.  Dottern blev överlycklig över bakverket .... hon hade aldrig bakat förut....och hon sken som en sol när hon gick iväg för att leverera kakan.  Vet inte hur många gånger hon tackade oss😀
(null)
(null)
(null)

Nu ska vi se om vi kan få checka in snart ... vore skönt att bli av med allt bagage så vi kan äta sen😀
// kram😍

Måndagkvällen - två mindre till bordet

Kalispera, 
Igår kväll när vi skulle äta, saknades 2 personer av vårat gäng- Michael o Alex. 
Vi gjorde det enkelt för oss andra och beställde pizza som vi tog med hem till hotellet. Vi tänkte ifall någon av de sjuka var sugna på en liten bit. Men ingen av dem var sugna på något... Alex åt lite av Saras rester på rummet lite senare...... det såg vi som ett bra tecken.... kanske pillrerna han fick av doktorn hade börjat verka och  han höll på att bli lite bättre. 
Här sitter vi på muren utanför pizzerian och väntar på maten. 
(null)
(null)
Det körde fram en moppe till pizzerian med en gubbe och en liten mops på. Vi skojade om att det kanske var pizzabudet.. haha! 
Vips kom det ut en kille med en pizzapåse från restaurangen och hoppade upp på moppen även han. Sedan fräste de iväg - det var tydligen pizzabudet... så vi hade visst rätt😀
(null)

Vi fick våra pizzor och gick tillbaka till hotellet och käkade. Sedan tog vi kväll, vi var så trötta efter en mycket varm dag.  Grekerna sa att det var en värmetopp igår, och att det skulle bli svalare idag... och så blev det.  
Vi har haft mycket skönare idag...lägre temperatur och lite mera vind. Skönt!!
Här är en bild från frukosten i morse. 
(null)
Vi saknade Alex o Michael till frukosten. Jag tror att de båda fick i sig något litet på rummen ändå... Sonya o Sara tog med sig något till dem😀 
Båda har hållit sig på rummen idag.... Alex tittade dock ut en liten stund när vi slappade i skuggan vid poolen i eftermiddags. 
(null)

Nu har Thommy o jag, Sara o Sonya varit nere vid stranden en stund... vill ju passa på att bada i havet innan hemresan i morgon. 
(null)
(null)
(null)

Vi ska strax gå tillbaka till hotellet. Ikväll har vi bokat bord på takrestaurangen - vi får se hur många vi blir.... 
Som det verkar nu följer inte Michael med..
Han har fortfarande feber, magen verkar ha lugnat sig i alla fall. Michael har legat på rummet hela dagen... det var nog skönast för honom. Hoppas han blir lite piggare tills hemresan i morgon. 
Alex feber har gått ner, men han har fortfarande ont i halsen. Vi får se om han är sugen på någon mat ikväll. Han har petat i sig 1/2 Gyros Pita idag i alla fall... det är bra .... och lite Nutella säger Sara😀
// kramkram

Söndagkvällen- en mindre till bordet

Hejsan, 
Igår kväll hade vi alltså tänkt äta på en liten restaurang som vi aldrig ätit på under alla år vi varit här. Michael o Sonya tog sin morgonpromenad förbi restaurangen och bokade ett bord till kvällen.  Innan vi skulle gå träffades vi på Michael o Sonyas balkong för lite öl, vin o snacks. Alex började känna sig krasslig så han o Sara gick hem till sig en stund. 
När vi väl skulle gå iväg stannade Alex hemma för han kände sig sämre och var inte alls sugen på nån mat. Han fick ett par alvedon sen somnade han...
Här knallar vi andra iväg....
(null)
(null)
(null)
Det var en liten bit att gå, men vi hittade några cyklar utanför ett hotell... vi tror att man fick låna dem.... i alla fall om man bodde på hotellet. De var jättekonstiga... i trä. 
(null)
Vi lånade dem inte utan knallade vidare till fots. 
Här är vi framme 😀
(null)
Vi fick vårt bord och beställde in dryck och mat. Det blev nog 3 glas vin till maten igår ... har nog aldrig hänt tidigare, men det var ju så små glas.... vanliga duralexglas i miniformat.. det var som en liten shot..haha!!
(null)
Skål på dig, Jamas!!
(null)
Maten var inget vidare men restaurangen var jättemysig...lite mindre restaurang med inte så många bord... grekisk stil😀
(null)
(null)

(null)

Idag har det varit varmt o soldis... nästan lite kvavt. Vi har knappt orkat vara i solen. 
Vi fick ta med Alex till doktorn inne Naxos stad idag... han var sämre och syster Sonya misstänkte halsfluss och det var det ju. Han fick 2 olika tabletter, penicillin, samt nåt att gurgla med.... nu hoppas vi att han piggnar till snart igen. 
(null)

Idag har Michael också känt sig krasslig. Han har legat på rummet hela dagen och nu säger Sonya att även han har feber. Vi får se vad det blir av det. 
Vi har hört från Alex föräldrar att det åskar o regnar där dom är. De är på Thassos, en annan grekisk ö.... vi får se om det är det vädret som visas i väderappen... i så fall kommer det på onsdag.... men då åker vi ju hem 😀
(null)
// häj häj 


jacobssonsresor.blogg.se

Här kan ni följa oss på våra resor ☀

RSS 2.0